Головна Новини Суспільство Кримінал Скандал із бронежилетами на 2 млрд: ДБР передало справу ексчиновників до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал із бронежилетами на 2 млрд: ДБР передало справу ексчиновників до суду

Завершено розслідування щодо корупційної схеми з бронежилетами на 2 млрд гривень

сьогодні, 17:34
Поділіться публікацією:








Державне бюро розслідувань (ДБР) спільно зі Службою безпеки України (СБУ) закінчило досудове розслідування у справі колишнього заступника міністра оборони та його спільників. Про  це повідомляє пресслужба відомства.

Скандал із бронежилетами на 2 млрд: ДБР передало справу ексчиновників до суду

Скандал із бронежилетами. Фото: ДБР

Вони звинувачуються у закупівлі неякісних бронежилетів для військовослужбовців, що завдало державі збитків на понад 1,7 млрд гривень. Обвинувальний акт уже передано до суду.                                         

У 2022 році посадовці організували купівлю бронежилетів у болгарської компанії, не дотримуючись належних процедур контролю якості. Попри стовідсоткову передоплату, придбані засоби захисту не відповідали державним і військовим стандартам, що могло призвести до загрози життю та здоров’ю українських військових.


Крім того, ексчиновники обвинувачуються у зловживанні службовим становищем і перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України. Санкції за даними статтями можуть передбачати позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. Син посадовці обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області. Правоохоронці у межах розпочатого кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби, провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини