Шахрайство під час війни: як волонтери обдурюють українців

Волонтерка збирала кошти від імені фонду, хоча з організацією уже не співпрацювала

Представник благодійного фонду звернувся до столичної поліції із заявою про ймовірні шахрайські дії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва.

Представник благодійного фонду заявив, що 29-річна жінка, яка вже не є волонтеркою їхньої організації, продовжувала збирати кошти від імені фонду, на нібито потреби медичного батальйону та військових. За словами заявника, усі зібрані кошти вона так і не передала за призначенням, а витратила на власні потреби.

Вказана інформація наразі перевіряється в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України – шахрайство.

Нагадаємо, що в Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії було викрадено та втрачено понад 270 тисяч зброї. Від початку 2024 року було викрадено та втрачено понад 78 тисяч зброї.

У 2024 році спостерігається зростання кількості втраченої та викраденої зброї. За неповний рік зброї вкрали або загубили більше, аніж за весь минулий рік — 78 217 одиниць. Водночас це у 4 рази більше, ніж до початку повномасштабної.

Яку зброю частіше втрачають власники читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні зберігається високий попит на послуги продажу товарів через інтернет. Різноманітні платформи оголошень пропонують не тільки сам товар, а й доставку, перевірку продавця тощо. Однак трапляються нечесні як продавці, так і покупці. Попри розвиток технологій, замовляючи товар через інтернет, є ризик натрапити на шахраїв. Як платформи оголошень борються з шахрайськими схемами, читайте за посиланням.

https://www.facebook.com/UA.KyivPolice/posts/pfbid025eqyxgSwzr3EF9RKDDMa7DvUzRpWkwjuBMtP5tvL2oXv8mNw4PEtAQJ9uXcQyjHjl?locale=uk_UA