СБУ затримала коригувальників вогню та завербованих ворогом агентів

В чотирьох областях затримано пособників російських окупантів

На території України правоохоронці продовжують затримувати диверсантів, що працюють на ворога. Завербовані зобов'язуються передавати російським окупантам пересування українських військ, кількість та місцерозташування позицій територіальної оборони тощо. Про це повідомляють в Службі безпеки України.

Затримано в Миколаївській області місцевого, що "працював" розвідником і коригувальником на користь ворога. Чоловік мав від кураторів завдання повідомляти про дислокацію військ, об'єкти інфраструктури, геолокаційні дані, кількість жертв. Агент мав контакти штабу військово-повітряних сил рф в анексованому Криму. Диверсанта затримано.

У Донецькій області на бойовиків та терористів працювало троє громадян. Чоловік з Великої Новосілки передавав учасникам терористичного угрупування "ДНР" дані про позиції та кількість українських військ на території Волноваського району. Інший затриманий - працівник служби охорони регіональної філії "Укрзалізниці". Чоловік обіймав керівну посаду, надавав ворогу дані про пересування військової техніки. наявність блок-постів, стан евакуації населення, діяльність правоохоронців, стан об’єктів "Укрзалізниці".

Також затримали чоловіка, що "зливав" дані про блокпости та дислокацію угрупуванням "ДНР".

В Луганській області викрито агентурну мережу росії, яка діяла в Лисичанську. Затримано організатора та активних учасників. Диверсанти повідомляли місцерозташування військових та наслідки ворожих обстрілів Лисичанська, Кремінної та Рубіжного.

У Запорізькій області місцевий "коригував" вогонь, щоб окупанти мали можливість обстрілювати позиції наших військових, передавав ворогу інформацію.

Слідчі проводять допити затриманих. Нагадаємо, що відповідно до змін в законодавстві, за державну зраду загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляв портал, окупанти вербують підлітків, аби діти повідомляли позиції українських військових. Такі випадки вже зафіксовані правоохоронцями.