СБУ встановлює поіменні списки окупантів, що вчиняли звірства на Київщині

Правоохоронці фіксують злочини окупантів в Київській області

Працівники Служби безпеки продовжує роботу на територіях, що були звільнені від російських окупантів, встановлюючи причетних до звірств в Київській області та тих, хто підтримував і допомагав нелюдам. Про це повідомив речник Служби безпеки Артем Дехтяренко.

Станом на 7 квітня вже зібрано чимало свідчень місцевих мешканців, яким вдалося вижити у пеклі під окупацією. Опитано дві тисячі громадян-свідків, виявлено 33 колаборанта, 15 мародерів. Працівникам СБУ вдалося встановити поіменні списки російських військових, що вчиняли геноцид нашого народу та злочини проти миру й безпеки людства.

Робота зі збору доказів воєнних злочинів російських окупантів продовжується в більше 20 населених пунктах області. Зібрану інформацію долучатимуть до матеріалів кримінальних проваджень.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова розповіла, що в області працюють правоохоронці, документуючи злочини окупантів.

"По всій Київщині зараз наші слідчо-оперативні групи метр за метром досліджують місця злочинів. Ми збираємо докази для національних судів та Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Докази вже не просто воєнних злочинів, а злочинів проти людяності. І ми доведемо кожен факт, щоб покарати тих, хто мучив, мордував та знищував українців", - написала вона.

Як повідомляв портал, на території Київської та Чернігівської областей наразі працюють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативних співробітників Національної поліції, разом з інспекторами-криміналістами, вибухотехніками, кінологами, судово-медичними експертами чи лікарями.