Різниця вражає: які штрафи призначають цивільним та працівникам ТЦК за порушення закону

Жінку оштрафували за повідомлення про локації видачі повісток

У Чернігівській області жінка повідомляла у Viber-групі про переміщення працівників ТЦК, які проводили заходи оповіщення. Суд призначив їй покарання у вигляді штрафу. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Чернігівського обласного ТЦК та СП.

За рішенням суду жителька Ніжина повинна сплатити на понад 140 тисяч гривень.

У вироку Ніжинського міськрайонного суду зазначається, що жінка сприяла громадянам, які ухиляються від мобілізації, уникнути вручення повісток. “Вона зробила щонайменше три дописи у Viber-групі, яка станом на 12 травня налічувала майже 7 000 учасників. Крім того, жінка виклала одну фотографію військовослужбовців, таким чином створивши умови, що призвели до перешкоди здійснення мобілізаційних заходів у повному обсязі та у визначені терміни”, - повідомили в обласному ТЦК.

Жінку судили за ч. 1 ст. 114-1 КК України, а саме перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

Повідомляється, що жінка свою провину визнала в повному обсязі.

Раніше на Буковині представник ТЦК отримав штраф за побиття чоловіка під час вручення повістки. За рішенням Садгірського районного суду представник ТЦК має сплатити 850 грн. У суді працівник ТЦК визнав свою вину і розкаявся. За якою статтею було висунуто обвинувачення не повідомлялось, однак покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 грн передбачене як найлегше покарання за статтею 125 Кримінального кодексу України.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, як оцінюють “бусифікацію” в Україні.