Незаконний перетин кордону коштував чоловікам 11 тис. євро: у Києві знайшли організаторку схеми

Організаторка пропонувала чоловікам дві схеми перетину кордону

За незаконний перетин кордону уродженка Волинської області брала з чоловіків 11 тис. євро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної поліції.

Поліцейські Києва затримали зловмисницю. Їй оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

За даними слідства, 48-річна уродженка Волинської області налагодила схему переправлення призовників до країн Європи. “Своїм “клієнтам” жінка пропонувала два “пакети послуг” на вибір – за 10 тисяч євро чоловіки призовного віку могли переплисти Тису на надувному матраці, або ж за 11 тисяч їх мали пропустити на контрольному пункті”, - розповіли у поліції.

Фігурантка прибула до одного з торгівельних центрів столиці для здійснення "угоди" із потенційним “клієнтом”. Там слідчі затримали її у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання обумовленої суми коштів – 11 000 євро.

Санкція статті, за якою оголошено про підозру, передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Запорізькій області депутати селищної користувалися підробленими запрошеннями для безперешкодного перетину кордону. Незаконну схему організував голова об'єднаної територіальної громади. Хто йому допомагав, як працювала незаконна схема та куди їздили обранці, читайте за посиланням.