На Закарпатті розкрадають землю: подробиці шахрайської схеми

Суд дозволив зловмиснику вийти з-під варти, сплативши заставу

У Закарпатській області викрили шахрайську схему з привласненням земельних ділянок. Зловмисники на основі підроблених документів заволоділи землею на полонині Драгобрат. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

У ході розслідування справи викрили та оголосили про підозру групі з чотирьох осіб. Зловмисникам інкримінують вчинення шахрайства в особливо великих розмірах, підроблення офіційних документів і їх використання (ч. 4 ст. 190, ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідство встановило, що організував незаконну оборудку відчуження двох земельних ділянок на полонині Драгобрат мешканець Кривого Рогу. Драгобрат – одне з найбільш туристично привабливих курортів Закарпаття. Ринкова вартість привласнених земель становить 8,5 млн грн.

До реалізації протиправної схеми він залучив спільників. Зловмисник скористався їхньою допомогою в отриманні майнових прав на об’єкти нерухомості. На підставі підроблених актів підозрювані виготовляли земельну документацію, присвоювали ділянкам кадастрові номери та реєстрували їх.

“Усе це давало можливість надалі розпоряджатися землями на власний розсуд. У такий спосіб вони відчужили ділянки, що перебували у комунальній власності, без відома Ясінянської громади. Після ряду фіктивних операцій землі придбали за значно заниженою вартістю”, - повідомили в Офісі Генпрокурора.

Організатору схеми суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести майже 8,5 млн грн застави. Питання про обрання запобіжних заходів іншим підозрюваним вирішується.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Прикарпатті роками вирубували дерева.