2000 доларів за відстрочку від мобілізації: на хабарі спіймали проректора столичного внз

За “допомогу” проректору загрожує позбавлення волі та конфіскація майна

Проректор столичного внз вимагав гроші за допомогу вступити до навчального закладу. Правоохоронці викрили його в організації схеми ухилення від мобілізації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва.

Проректор за 2000 доларів обіцяв військовозобов'язаному допомогти зі вступом до аспірантури, що дозволило б отримати відстрочку від мобілізації.

Викрили проректора слідчі Шевченківського управління поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури.

Поліцейські з'ясували, що до правопорушника із наміром вступити до аспірантури у вищий навчальний заклад звернувся чоловік. “У такий спосіб він хотів отримати підставу для відстрочки від призову на військову службу. Проректор запевнив чоловіка в успішному зарахуванні його на навчання шляхом впливу на членів екзаменаційної комісії за умови, якщо той заплатить йому 2 тисячі доларів”, - повідомили у поліції

Проректора затримали під час отримання неправомірної вигоди у порядку ст. 208 КПК України. Правопорушнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - зловживання впливом.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що примусова мобілізація може призвести до поразки України. ТЦК втрачають довіру громадян через протиправні дії та примусову мобілізацію. Чому примусова мобілізація не має сенсу, читайте за посиланням.