Керівник Бучанського РТЦК збагатився майже на 14,4 млн грн: подробиці

Керівника Бучанського РТЦК підозрюють у незаконному збагаченні

У серпні 2024 року керівників районних ТЦК у Київські області викрили на порушенні закону. Вони допомагали чоловікам мобілізаційного віку ухилятися від мобілізації. Одним із порушників чинного законодавства був керівник Бучанського РТЦК. Йому повідомили про нову підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу головного прокурора.

Керівника Бучанського РТЦК підозрюють у незаконному збагаченні на суму майже 14,4 млн грн, які ним не були задекларовані (ст. 368-5 КК України). “За даними слідства, посадовець разом із двома спільниками пропонував військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних висновків ВЛК, - уточнили в Офісі Генпрокурора.

У підозрюваного та його спільників за місцем проживання та в автомобілях провели обшуки і виявили загалом понад 1,2 млн доларів США. Частину з цих грошей, а саме – понад 450 тис. доларів США виявили та вилучили у підозрюваного. Посадовець ховав готівку у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін у своєму будинку.

Шевченківський районний суд міста Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою. Фігурант також має право внести заставу у розмірі 18 млн грн.

В Офісі Генерального прокурора нагадали, що раніше керівнику Бучанського РТЦК та СП і двом його спільникам інкримінували перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також надання неправомірної вигоди. Підозру оголосили за ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 КК України.

“У межах цього кримінального провадження проведено понад 30 обшуків, окрім готівки у фігурантів виявлено незареєстровану зброю, боєприпаси, військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних”, - повідомили в Офісі.

В Офісі Генпрокурора не повідомили ім'я та прізвище підозрюваного, однак за даними ЗМІ йдеться про Леоніда Викочка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому бракує коштів на зарплати військовим.