Головна Новини Суспільство Кримінал Експосадовець підозрюється у привласненні понад 36 млн грн на закупівлях для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Експосадовець підозрюється у привласненні понад 36 млн грн на закупівлях для ЗСУ

Ексдиректор оборонного заводу підозрюється у розкраданні 36 млн грн на закупівлі запчастин для літаків ЗСУ

сьогодні, 16:15
Поділіться публікацією:

Співробітники СБУ разом із Бюро економічної безпеки (БЕБ) та керівництвом Укроборонпрому викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів, призначених для закупівлі запчастин для бойової авіації ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Експосадовець підозрюється у привласненні понад 36 млн грн на закупівлях для ЗСУ

Справа про заробіток на ЗСУ. Фото: СБУ

Правоохоронці виявили, що злочинна група, очолювана колишнім директором оборонного підприємства, здійснювала закупівлі неякісних комплектуючих для українських винищувачів. Ця схема була ліквідована у грудні 2023 року, коли ексдиректора заводу затримали за розкрадання 4 млн грн під час придбання модулів для радіолокаційних систем.

Однак, слідство з'ясувало, що це лише частина загальної махінації. За допомогою "своїх" фірм фігуранти незаконно отримали ще 32 млн грн, поставляючи на завод непридатні деталі, після чого гроші переводили в готівку та ділили між учасниками.

Загалом збитки державі становлять понад 36 млн грн. Проти ексдиректора, його заступниці та шести керівників підконтрольних компаній вже висунуто підозри у злочинах за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • Ст. 255 (створення та керівництво злочинною організацією),

  • Ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах),

  • Ст. 366 (службове підроблення документів),

  • Ст. 209 (відмивання коштів, здобутих злочинним шляхом).

Колишній керівник заводу наразі перебуває за кордоном, уникнувши правосуддя. Правоохоронці проводять заходи для його екстрадиції. Зловмисникам загрожує до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Експосадовець підозрюється у привласненні понад 36 млн грн на закупівлях для ЗСУ - фото 2

Нагадаємо, у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі завершили досудове розслідування у справі мільйонних зловживань на бронежилетах. Йдеться про справу стосовно посадовця Національної енергетичної компанії “Укренерго” та його пособника, яких викрито на розтраті державних коштів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини