В одному з міст Бразилії визнали українську мову офіційною

Муніципалітет Прудентополіс - столиця «української Бразилії»

В одному з міст Бразилії визнали українську мову. Про це повідомили в прес-службі міської ради Тернополя.

На сесії 5 жовтня схвалили законопроект про те, що українська мова отримує статус офіційної та прирівнюється до португальської для жителів муніципалітету Прудентополіс - побратима Тернополя.

За словами керівника Українсько-Бразильської Центральної Репрезентації Віторіо Соротюка, в цьому муніципалітеті дотримуються українських святкових традицій, для жителів транслюють радіопередачі українською. В місті проживає чимало мігрантів з України.

Ухвалення закону дозволить тим, хто знатиме українську, будуть приїжджати до нашої країни та вступати до вишів, налагодиться спільний туризм. Однак перш за все - це знак поваги до української спадщини та культури мігрантів.

Між містами-побратимами була підписана угода про співпрацю та партнерство ще в 2019 році. Муніципалітет Прудентополіс не дарма є столицею "української Бразилії". В місті більшість громадян - це українці, 75%. Місто як уособлення шматочка нашої батьківщини посеред іншого континенту - Південної Америки.

В Прудентополісі активно розвивається туризм й туристи туди приїжджають за українським колоритом - музикою, стравами, вишиванками.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Узбекистані відмовляються від російської мови. В Узбекистані прагнуть відмовитися від використання російської мови у всіх сферах життя громадян. Відповідні листівки вже розклеюють працівники магазинів та водії громадського транспорту в багатьох містах країни.

Також ми писали, що в ЗСУ будуть інструктори мовної підготовки, вони навчатимуть армійців англійської. В рамках впровадження стандартів НАТО в українській армії буде впроваджено обов'язкове вивчення іноземної мови для армійців, зокрема, англійської.