У Софії знайшли картину Джексона Поллока вартістю 54 мільйони доларів

Поліція заарештувала контрабандистів та виявила раніше невідому картину культового художника Джексона Поллока.

Спеціальні служби, що займаються розслідування міжнародних схем контрабанди творів мистецтва, виявили у Софії невідому раніше роботу художника Джексона Поллока. Її вартістю оцінюється у 54 млн доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NY Post.

Під час проведення спеціальних операцій поліція з контрабанди мистецтва виявила у столиці Болгарії картину Джексона Поллока. Під час розслідувань вдалось заарештувати одного болгарина та трьох греків. Саме в Греції виявили ще п'ять картин інших художників. Робота Поллока найдорожча, експерти оцінили її у 54 млн доларів.

"На нашу велику радість, нам вдалося встановити та зберегти цю картину, і на цей момент експертиза показує, що це оригінал", - сказав головний секретар міністерства внутрішніх справ Болгарії Петар Тодоров.

Вважається, що картина була створена Джексоном Поллоком у 1949 році, проте не потрапила в міжнародні та регіональні каталоги творів мистецтва.

Джексон Поллок один з культових митців 20 століття, який був частиною руху абстрактного експресіонізму у кінці 1940-х років. Його метод малювання зробив революцію та проклав шлях до сучасного мистецтва. Поллок не наносив фарбу пензлем як більшість його колег, митець наливав її зверху, капав нею та бризкав фарбою по полотні, що зазвичай знаходилось на підлозі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг найдорожчих картин світу. Серед лідерів присутня робота Джексона Поллока.

Також "Коментарі" писали, що Україна отримала від США давню зброю, яку раніше вкрала Росія.