У "чорному списку" Мінкульту опинилися ще 7 російських діячів культури

Відтепер в "чорному списку" Міністерства культури 199 громадян, які загрожують національній безпеці країни

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло до списку осіб, що загрожують національній безпеці країни, ще сім російських діячів культури, повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на державне відомство.

Відзначається, що Мінкульт вносить зміни до зазначеного списку за поданням Служби безпеки України. Так, в переліку опинилися: актриси, народні артистки РФ Віра Алентова, Євгенія Александрова, джазовий піаніст і композитор, народний артист РФ Ігор Бриль, Денис Каганець, джазмен Яків Окунь, засновник кінокомпанії "Таврида Фільм" Одіссей Піпія, співачка Ельвіра Тугушева, відома під псевдонімом Elvira T.

Відтепер в "чорному списку" Міністерства культури 199 громадян, які загрожують національній безпеці України.

Нагадаємо, що напередодні Мінкульт України прийняв рішення внести ще шістьох російських артистів в "чорний список". Повідомляється, що всі вони брали участь в роботі над кінострічкою "Пункт пропуску. Офіцерська історія". Фільм розповідає історію двох військовослужбовців з Криму, які опинилися в полоні у Служби безпеки України.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що українським шанувальникам реп-творчості російського виконавця Моргенштерна час готувати гроші на закордонні концерти свого кумира. З 28 квітня 2021 року артисту офіційно заборонений в'їзд на територію України. Відтепер Моргенштерн разом з іншими 180 представниками культурної галузі вважається загрозою для національної безпеки України. Представники Мінкульту внесли артиста в так званий "чорний список".