Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Спільний лист ван Гога і Гогена пішов з молотка більш ніж за 200 тис. євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Спільний лист ван Гога і Гогена пішов з молотка більш ніж за 200 тис. євро

На листі стоять підписи ван Гога і Гогена

17 червня 2020, 05:45 comments1384
Поділіться публікацією:

Написаний художниками-імпресіоністами Вінсентом ван Гогом і Полем Гогеном лист під час одного з аукціонів в Парижі пішов з молотка за 210 600 євро. Про це пише "Кореспондент" з посиланням на дані паризького аукціонного дому Drouot.

Спільний лист ван Гога і Гогена пішов з молотка більш ніж за 200 тис. євро

Спочатку аукціонний дім розраховував виручити за лист 180-250 тис. євро.

Лист було написано на початку листопада 1888 року на аркуші в клітинку, на ньому стоять підписи знаменитих художників. Ван Гог і Гоген писали його частини черги, а адресоване воно було загальним одному художників живописця Емілю Бернару. Художники висловлювались про погляди на сучасний живопис і зійшлися у думці, що на той період мистецтво проходило через найважливіший період, перебуваючи на шляху до свого відродження.

Крім того, ван Гог у листі зазначив, що нові художники будуть походити з тропічних країн. У той же час Гоген пише про те, що адресату не варто надавати значення надмірно емоційним висловлюванням товариша.

Раніше "Коментарі" писали, що картина Івана Айвазовського "Неаполітанська затока" пішла з молотка за 2 295 000 фунтів стерлінгів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини