Синоптики оновили свій прогноз на жовтень та розповіли, коли чекати першого снігу і морозів

Актуальний прогноз погоди

Яким буде другий місяць осені – з першим снігом і ранніми заморозками, чи, навпаки, на Покрову ще насолоджуватимемося гарною погодою. Про це дають свій прогноз українські передбачальники погоди.

Фахівці Gismeteo вже склали свій прогноз, використовуючи нові карти погоди. Вони передбачають на дві десятиденки жовтня постійну температуру і невелику, у порівнянні з вереснем, кількість дощів.

Стовпчик термометра помірно плюсуватиме +10+17, ранніх жовтневих заморозків не буде. Але після свята Покрови температура трохи знизиться. Стане прохолодніше, хоч і з плюсами, орієнтовно +10.

Відомий передбачувач, який користається народними методами, Леонід Горбань каже, що вже перші дні другого осіннього місяця будуть скупими на тепло. 5 жовтня йтимуть опади і похолодає. В самому кінці першої десятиденки стане тепліше, а середина місяця порадує всіх плюсовими+20 і сонячними днями. Чудовою, із сонцем буде днина на свято Покрови. Орієнтовно, з 17 жовтня раптово стане зимно, тільки +6+8, йтиме холодна сльота В кінці другої десятиденки прийдуть перші приморозки в північні та східні регіони.

В кінці третьої десятиденки знову стане холодно, наче в пізньому листопаді, навіть прогнозуються морози до-7. Перед початком листопада, на 2-3 дні потеплішає, буде+8+10, але так буде лише кілька днів.

Вазіра Мартазінова, Очільниця відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди національного гідрометеорологічного інституту, склала свій прогноз на жовтень. Вона каже, що плюси і мінуси на стовпчику термометра будуть коливатись, і також передбачає жовтневі приморозки. Й навіть сніг.

Десять днів на самому початку будуть нехолодними+15 градусів, далі плюси понизяться до+7 в денний час і+3+5 вночі. В другій декаді прийдуть приморозки. Після 15 жовтня, температура буде мінливою:кілька днів сонця і помірного тепла, далі кілька днів холоду. Опади вже можуть бути з першим жовтневим снігом.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що погода в Україні значно погіршиться.