Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Сенцов написав відкритого листа до Зеленського: що вимагає
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенцов написав відкритого листа до Зеленського: що вимагає

Режисер Олег Сенцов публічно звернувся до президента Володимира Зеленського щодо розслідування справи Шеремета

10 червня 2020, 13:15 comments4037
Поділіться публікацією:

Режисер, колишній бранець Кремля Олег Сенцов вимагає від Зеленського дотримання прав людини у справі про вбивство Павла Шеремета. Про це Сенцов написав у відкритому листі до президента України Володимира Зеленського, опублікувавши його на своїй сторінці у Facebook.

Сенцов написав відкритого листа до Зеленського: що вимагає

За словами Сенцова, в Україні продовжується переслідування волонтерів і добровольців. Йдеться про підозрюваних у "справі Шеремета": волонтера, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко, військовослужбовця, музиканта Андрія Антоненка й військову медсестру Яну Дугарь.

Півроку минуло з того часу, як оголосили цих людей "вбивцями" і поліція озвучила свою версію подій, нагадав він. Усі ці 6 місяців Кузьменко і Антоненко знаходяться під арештом.

"Адвокати підозрюваних надають докази, які повністю спростовують обґрунтованість підозри та наявність будь-яких ризиків щодо перешкоджання слідству з боку цих людей, немає жодних підстав вважати, що саме ці люди є причетними до вбивства Павла Шеремета. Не дивлячись на це, суди виносять невмотивовані рішення про обрання та продовження дії запобіжних заходів", — вважає Сенцов.

Якщо українська судова система не зможе дати належну оцінку слідству і продовжуватиме тримати за гратами невинних людей, пише він, то Європейський суд з прав людини зверне увагу і Україна має ризик виступати відповідачем.

"Вимагаємо від Вас, як Президента України, гарантувати виконання норм Конституції України, дотримання конституційних прав і свобод Ю. Кузьменко, А. Антоненка, Я. Дугарь, забезпечити справедливий розгляд цієї справи незалежним і безстороннім судом з тим, щоб не продовжувалось безпідставне тримання за гратами невинних людей і українське суспільство не втратило віру в справедливість і правосуддя в Україні", — резюмував Сенцов.

Нагадаємо, на заставу для підозрюваної у справі Шеремета скинулося 500 українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини