Названо найкраще місто світу для працюючих на віддаленці

При складанні рейтингу враховувалася безлічі чинників - від доступності інтернету і вартості оренди житла до погодних умов

Нові світові тенденції та розвиток цифрових технологій роблять віддалену роботу дедалі популярнішою. Багато молодих (і не тільки) люди вибирають долю фрілансера - вони працюють і подорожують одночасно. Експерти склали рейтинг міст, де "цифровим кочівникам" найкомфортніше перебувати.

Так, рейтинг 50 міст, який склали фахівці туристичного порталу Big 7 Travel, віддав пальму першості столиці Естонії. Таллінн став найкращим місцем для подорожуючих фрілансерів у 2021 році. Таку позицію місто зайняло насамперед через запровадження спеціальної візи - отримати її так само просто, як і туристичну, проте вона дає право працювати в Естонії на закордонні компанії. Серед переваг міста для подібного роду працівників називають наявність і легкий доступ до високошвидкісного інтернету, а також високий рівень цифрового сервісу серед державних послуг.

Крім цього, при складанні рейтингу враховувалися такі фактори як доступність оренди житла, доброзичливість місцевих жителів до приїжджих, вартість життя, продуктів харчування і навіть погодні умови.

На другому місці рейтингу опинився Тбілісі (Грузія), а замикає трійку лідерів Белград (Сербія). В Євросоюзі також виділили Берлін, який посів шосте місце і Любляну, яка замикає ТОП-10.

Як повідомляв портал "Коментарі", 2020 році найпривабливішим для туристів містом став Париж. Такі дані містяться в рейтингу Saffron City Brand Barometer 2020 року, який оцінює привабливість міст світу в очах туристів.

Експерти склали рейтинг на основі вимірів безлічі чинників - кількістю пам'яток, рівень злочинності, ціни на екскурсії і в цілому вартість перебування. Укладачі враховували також змісту і показники інших рейтингів зі схожими параметрами. Для визначення переваг міста фахівці використовували унікальне опитування і порівнювали враження від міста тих, хто в ньому не живе.