Гордість нації: читачі "Коментарів" визначили найвідоміших українців усіх часів

Лідерами рейтингу найвидатніших українців стали медик, політик і актор

Портал "Коментарі", за підсумками голосування читачів, склав рейтинг найвідоміших українців, які зробили вагомий внесок у розвиток спорту, мистецтва і політичного життя держави.

Так, впевненим лідером голосування з результатом у 35.45% став Микола Амосов - вчений-медик в області кардіології та торакальної хірургії. Він один з перших, хто почав проводити операції на серці. Не випадково, що в розпал пандемії коронавірусу саме медик з відривом переміг в рейтингу "Гордість нації".

Друге місце з показником 6,58% виявилося у В'ячеслава Чорновола - українського політичного діяча, дисидента часів СРСР, журналіста, публіциста і літературного критика. Це один з лідерів українського національно-демократичного руху кінця 1980-х - 1990-х років XX століття і засновників Народного руху України.

Підтримка 4.79% учасників голосування принесла бронзу Богдану Ступці - відомому українському акторові, який зіграв понад 100 ролей у фільмах і понад 50 в театрі.

Також в ТОП-10 потрапили: Андрій Шевченко - 4.52%, Михайло Булгаков - 3.96%, Микола Гоголь - 3.96%, Валерій Лобановський - 3.73%, Борис Патон - 3.62%, Михайло Грушевський - 3.51%, Олександр Довженко - 2.62%.

Лідери серед претендентів на звання "Гордість нації" розподілилися в топ-50 найпопулярніших українців, які внесли свою лепту в історію нашої країни і не тільки, в такий спосіб.


У Володимира Кличка - 2,0%, Володимира Вернадського - 1.62%, Олега Блохіна та Григорія Сковороди - 1.39%, Святослава Вакарчука - 1.34%, Івана Котляревського - 1.17%, Пилипа Орлика - 1.11%, Джамали - 1.06%. Решта учасників рейтингу отримали менш як 1% голосів.

Додамо, що голосування проходило з 1 по 30 листопада.

Раніше повідомлялося, що з'явився свіжий рейтинг довіри до політиків. У лідера-Зеленського почали з'являтися суперники.