"Гарматне м'ясо" для Росії: ФСБ в окупованому Луганську шукає чоловіків для "мобілізації"

Примусово мобілізованих людей росіяни планують використовувати як прикриття

В окупованому Луганську представники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації шукають чоловіків, які змогли уникнути так званої "мобілізації".

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Гайдай.

За словами голови ОВА, цих людей використовують як прикриття для російських військових.

"За нашою інформацією, яка приходить із окупованого Луганська, та хвиля мобілізації закінчилася і чоловіків на вулицях не залишилося. Але приїхали ФСБшники, і вони зараз оминають кожну квартиру в будинках, щоб шукати тих, хто відкупився від мобілізації", – розповів Гайдай.

Як зазначив глава обласної військової адміністрації , російські військові прикриваються мобілізованими людьми, а самі йдуть в останньому ешелоні.

"Йдуть "еленерівці", потім "кадировці", а потім вже російські війська. Навіть солдати приватних військових компаній не йдуть у перші хвилі атаки", – заявив Гайдай.


Раніше повідомлялося, що окупаційна влада так званої "ЛНР" не виправдала надій своїх російських кураторів, внаслідок чого в "керівництві" псевдореспубліки співробітники ФСБ влаштували "чистки".

Зокрема, було заарештовано так званого "міністра внутрішніх справ ЛНР генерал-майора" Корнета Ігоря Олександровича, якого вивезли на територію Російської федерації. Як стало відомо, його помістили в слідчий ізолятор ФСБ у Ростові на Дону.

При цьому, окупаційна влада та зрадники з числа колаборантів горезвісної "ЛНР" були дуже стурбовані арештами і боялися, що їх репресуватимуть.