Фотограф показав, як змінилася Європа за 100 років (ФОТО)

Голландський фотограф Каспер Моленаар об'їздив Європу, щоб відтворити знімки, зроблені 100 років тому і показати різницю

Фотограф з Нідерландів Каспер Моленаар вирішив покататися по містах Європи та сфотографувати відомі пам'ятки, щоб показати, як вони змінилися за 100 років.

Чоловік пройшовся по місцях свого колеги з Німеччини Курта Гільшера, який випустив книгу з унікальними фотографіями з Югославії, зробленими в різних місцях майже 100 років тому. Каспер захотів подивитися, як за цей час змінилися пам'ятки. У нього також були книги із зображенням пам'ятних місць в Іспанії, Італії, Німеччини, тому фотограф відправився в подорож, щоб відтворити кадри.

Міст Зітхань, Венеція (1925 і 2018 рік)

Один з мостів у Венеції, який проходить через Палацовий канал - Ріо ді Палаццо. І "зітхання", про які йдеться в його назві не належать закоханим, як міг подумати багато хто. Йдеться про "зітхання" засуджених, бо міст з'єднує будівлю Палацу дожів, в якому розташовувався зал суду, і будівля в'язниці.


Пуенте-Нуево, Ронда (1914-1916 і 2019 рік)

Міст XVIII століття заввишки 98 м через річку Гуадалевін в місті Ронде в андалусской провінції Малага (Іспанія). Одна з головних туристичних визначних пам'яток міста.


Лімбург-на-Лані, Німеччина (1924 і 2019 рік)

На кадрі зображений Лімбургскій собор, розташований в місті Лімбург-ан-дер-Лан. Він є яскравим прикладом класичного "романського стилю" в архітектурі.


Кведлінбург, Німеччина (1924 і 2020 рік)

Стародавнє місто в землі Саксонія-Анхальт. До складу міського центру включено понад 1600 будинків, вік яких перевищує 600 років.


Дубровник і острів Локрум (1926 і 2019 рік)


Це невеликий острів в Адріатичному морі, розташований поруч з хорватським містом Дубровник.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фотограф зробив знімок замку, який "летить" в повітрі.