Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Держдотації на українське кіно зменшили майже вдвічі
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдотації на українське кіно зменшили майже вдвічі

Бюджет українського кіновиробництва зменшили на 300 млн гривень

9 червня 2020, 15:15 comments1018
Поділіться публікацією:

Українські кінематографісти отримають в 2020 році на 300 млн гривень менше від раніше запланованої суми. Про це повідомили в Держкіно. Загальний річний бюджет на розвиток вітчизняного кінематографа, який має досить неоднозначну оцінку в суспільстві, складе 450 млн гривень.

Держдотації на українське кіно зменшили майже вдвічі

"Урядом України у державному бюджеті на 2020 рік на розвиток кінематографічної галузі було передбачено близько 750 млн грн. Однак у зв'язку з карантинними заходами та секвестром бюджету (внесенням змін в Закон України "Про Державний бюджет України на 2020 рік"), асигнування загального фонду бюджетної програми КПКВК 3806030 "Державна підтримка кінематографії", тобто весь бюджет Держкіно на кіновиробництво, був зменшений до 450 млн грн", — повідомили в Держкіно.

Відзначимо, що в попередньому, 2019 році, на українське кіно було виділено 434 млн гривень. З цієї суми 385 мільйона пішло на створення фільмів і їхнє промо, 44 мільйони державних грошей спрямували на проведення кінофестивалів, конференцій і днів кіно. Близько 5 млн гривень витратили на популяризацію українських кіношедеврів — гроші допомогли організувати творчі зустрічі, презентації і рекламу.

Як повідомляв портал "Коментарі",  организатори Одеського міжнародного кінофестивалю вирішили перенести терміни проведення і змінити регламент популярного конкурсу. Про це йдеться на офіційній сторінці фестивалю у Facebook. Так, у зв'язку з епідемією коронавірусу і карантинними заходами, фестиваль пройде восени — з 25 вересня по 3 жовтня. Зміниться також формат заходу — вперше покази фільмів і кіноринок пройдуть в мережі інтернет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини