Чому "каракулі" одного з найпопулярніших художників продаються за мільйони доларів

Картини цього художника коштують від 2 мільйонів до 70,5 мільйонів

Сай Твомблі відомий всьому світу завдяки вмінню максимально креативно висловлювати свою творчість на полотні. Його манера відрізняється від інших художників тим, що він малює різні лінії, подряпини та написи в хаотичному порядку.

Відомо, що свій кар'єрний шлях Сай почав ще в 1960-х роках. Тоді він писав на білому полотні олівцем, пастеллю і фарбою. Він вибрав для себе манеру абстрактного експресіонізму, але залишив осторонь універсальні цілі та героїчні претензії, які притаманні цьому напрямку.

У зрілих роботах художника можна побачити написи в стилі графіті, в яких важливо звернути увагу саме на деталі. Варто зазначити, що у своїх картинах Твомблі частенько посилається на неокласичні традиції та середземноморське оточення.


Кілька років тому картину американського художника продали на аукціоні за 70,5 мільйона доларів. Більшість експертів дотримуються думки, що в цих "каракулях" ховаються недописані рядки якогось класичного твору.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, художник перетворив логотипи популярних брендів в справжню зброю. Автор використав логотипи McDonald's, Nike і Facebook, зробивши з них справжню зброю, з якою реально потрібно бути дуже обережним, тому що нею можна штрикнути людину в живіт, проломити череп і навіть вибити зуби.