Чи є українська мова ознакою патріотизму: результати опитування

Соціологи з’ясували, як українці пов’язують між собою мову та патріотизм.

Соціологи поставили питання, щоб визначити, чи пов'язують українці між собою мову та патріотизм. Про результати досліджень повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Active Group.

Думки українців розділились щодо питання чи є спілкування українською обов'язковою ознакою патріотизму. 42,3% опитаних відповіли, що мова і патріотизм не пов'язані між собою. 28% респондентів вказали, що ці два критерії пов'язані в деяких випадках, а ще 25,5% погодились, що мова та патріотизм пов'язані у всіх випадках.


Також Active Group запитала українців чи згодні вони, що людина є патріотом тієї країни, мовою якої вона спілкується зі своїми дітьми. З таким твердженням повністю, або частково погодились 44% опитаних, тоді як 46,5% мали протилежну думку.


Ще в одному опитуванні дослідили чи можна назвати українського російськомовного військового патріотом України? 83,8% респондентів вважають, що військового, який спілкується російською можна назвати патріотом України. Однак 7,8% обрали протилежний варіант.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що директор Інститут країн Азії та Африки від МДУ Олексій Маслов запевняє, що через 10 років китайська мова буде така ж популярна в Росії як і англійська. Доктор історичних наук заявив, що китайська стане мовою повсякденного спілкування, а освіченні люди повинні її вчити.

Також "Коментарі" писали про результати опитування серед українців. Їм поставили питання, чи вплинула жорстока страта військовополоненого, якому відрізали голову на бажання українців воювати та йти у лави ЗСУ.