Через всю Чехію пішки: відкрито перший пішохідний маршрут

Попри протяжність, пройти по маршруту в Чехії зможе навіть новачок

Країни Європи потроху відновлюють галузі, найбільш постраждалі від пандемії коронавірусу. Зокрема, це стосується туризму, який зазнає серйозних збитків через карантинні обмеження. Для того, щоб зацікавити туристів, організатори вирішили втілити в життя ідею пішохідного маршруту через всю країну.

Відзначимо, що в Чехії існують пішохідні маршрути, проте всі вони є локальними та не виходять за межі одного парку або зони відпочинку. "Чеська стежка" ж має протяжність близько тисячі км, перетинає дев'ять гірських хребтів і проходить через всю країну.

Творці маршруту заявляють про те, що попри таку відстань, подужати його зможе навіть початківець турист. Спуски та підйоми, які входять в маршрут доступні для людини з середньою фізпідготовкою. Пройти весь шлях можна за 40 днів.

Нині організатори пішої прогулянки мають намір зробити "Чеську стежку" частиною мережі європейських маршрутів E-paths, які простяглися від Нідерландів до Польщі.

Як повідомляв портал "Коментарі", Туреччина відкрила для відвідування місто Вароша, в якому колись відпочивали Елізабет Тейлор, Бріджит Бардо та інші знаменитості. Однак майже півстоліття ця територія була під замком через військового перевороту. Відомо, що район Фамагусти - це буферна зона між Туреччиною і Кіпром, а саме місто знаходиться на Кіпрі. Згідно з резолюціями від 1984 і 1992 років, тут можуть селитися тільки корінні жителі міста, вигнані зі своїх будинків кілька десятиліть тому. У далекому 1974-му на території стався військовий переворот, і острів розділився на частини, одна з яких відійшла Туреччині. В результаті Вароша, який свого часу іменували "середземноморським Лас-Вегасом", припинило своє існування.