Автограф Фаріон продають вдвічі дорожче за підпис Кім Кардаш’ян

У мережі продають автограф Ірини Фаріон

В Інтернеті з’явилася пропозиція з продажу автографа Ірини Фаріон – мовознавиці, професорки і блогерки, вбитої 19 липня цього року. Про це повідомляє Комерсант український, інформує портал "Коментарі".

Пропозиція з’явилася на одному з сайтів, який позиціонує себе спеціалізованим майданчиком з продажу автографів відомих людей, оформлених як витвір мистецтва.

Предмет продажу, за інформацією на сайті – книга мовознавиці “Мовна норма: знищення, пошук, віднова”, яка оформлена в рамку та підписана рукою авторки. Однак, судячи з фото, виглядає більше на те, що в рамці є лише фрагмент книги, якісь газетні вирізки та лист паперу, на якому, власне, й знаходиться підпис Фаріон.


Як видно, предмет позначений сертифікатом автентичності S-07202, однак самого сертифікату не зображено.

“Сили! Віри! Поступу! Змагання! Польоту!” – написано начебто Іриною Фаріон на автографі від 2013 року.

Продається автограф Ірини Фаріон за $1000.

На сайті також начебто продають автографи з приватної збірки колекціонера Олександра Крилова.

Автограф Ірини Фаріон на сайті оцінили досить високо. До прикладу, поруч із ним продають підпис американської суперзірки Кім Кардаш’ян, який коштує удвічі менше.


Найдорожчий предмет колекції – арт-об’єкт “Ікона ХХІ століття”, центральним елементом якого є футболка футболіста Ліонеля Мессі з ФК Барселона сезону 2019/20 з його підписом. Ікона коштує $60 000.



Нагадаємо, Львівський апеляційний суд відмовився змінити запобіжний захід В’ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві мовознавці та колишньої депутатки Ірини Фаріон. Адвокати просили замінити тримання під вартою на домашній арешт, але суд залишив все як є. Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили під вартою, незважаючи на апеляцію захисту Речниця Офісу генерального прокурора Надія Максимець пояснила, що прокуратура наполягала на тому, щоб Зінченко залишився під вартою, адже його підозрюють у серйозному злочині — навмисному вбивстві. Вона зазначила, що суд погодився з цією позицією та не змінив рішення.