Головна Новини Суспільство події Золоті шафи і мільйони під подушкою: що приховувала чиновниця МСЕК
commentss НОВИНИ Всі новини

Золоті шафи і мільйони під подушкою: що приховувала чиновниця МСЕК

Затримано керівницю Хмельницького центру МСЕК: вдома знайдені мільйони доларів

сьогодні, 20:44
Поділіться публікацією:

5 жовтня, стало відомо про затримання керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи за підозрою у незаконному збагаченні. Правоохоронці виявили в її помешканні та помешканнях родичів майже 6 мільйонів доларів готівкою в різних валютах та цінні коштовності. Про це повідомили в ДБР.

Золоті шафи і мільйони під подушкою: що приховувала чиновниця МСЕК

ДБР затримало керівницю МСЕК з Хмельниччини

За даними Державного бюро розслідувань, протягом двох днів, 3-го та 4-го жовтня, проводилися обшуки в офісі та за місцем проживання керівниці та її близьких родичів. В офісі посадовиці знайдено 100 тисяч доларів США і фальшиві медичні документи, які використовувалися для оформлення інвалідності особам, що уникали військової служби.

Вдома у чиновниці, правоохоронці виявили 5 мільйонів 244 тисячі доларів та інші цінності, зокрема 300 тисяч євро та понад 5 мільйонів гривень, а також брендові прикраси. Загалом гроші були сховані у найрізноманітніших місцях – від шаф до шухляд. Також були знайдені документи, які свідчать про відмивання грошей через різноманітні бізнес-проєкти.

У ході слідства виявлено, що родина чиновниці володіє значними статками, включаючи 30 об'єктів нерухомості у трьох містах України, 9 елітними автомобілями, а також нерухомістю за кордоном. Крім того, на закордонних рахунках родина накопичила майже 2.3 мільйона доларів США.

Згідно з українським законодавством, керівниці загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією усього майна за статтею про незаконне збагачення. Наразі триває досудове розслідування, яке керується Офісом Генерального прокурора.

“Наразі керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи повідомлено про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна. Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора”, — йдеться в повідомленні ДБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини