Головна Новини Суспільство події ЗМІ: Смертність від раку в районі сховищ відходів МГЗ зросла на 38,6%
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Смертність від раку в районі сховищ відходів МГЗ зросла на 38,6%

У всій Миколаївській області за останнє десятиліття кількість смертей внаслідок онкозахворювань не змінилася

29 жовтня 2021, 13:02
Поділіться публікацією:

У районах, що прилягають до сховищ відходів виробництва Миколаївського глиноземного заводу (червоного шламу), значно збільшилася смертність від раку. Про це йдеться у статті УНІАН "МГЗ проти постраждалих: чи виграють миколаївці битву за своє здоров'я".

ЗМІ: Смертність від раку в районі сховищ відходів МГЗ зросла на 38,6%

Миколаївський глиноземний завод - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що у Вітовському районі Миколаївської області протягом 2011-19 років кількість померлих від раку ротоглотки збільшилася більш ніж утричі. При цьому у всій Миколаївській області протягом останнього десятиліття ці цифри не змінилися.

"Такі ж жахливі дані виявилися щодо онкозахворювань ротової порожнини: у Вітовському районі смертність збільшилася на 259%, у Миколаївській області – впала на 36,1%, в Україні – впала на 10,5%", – йдеться у матеріалі.

Також наводиться інформація загалом за кількістю смертей від раку в районі шламосховищ МГЗ: за 2011-19 роки їх побільшало на 38,6%. Водночас у Миколаївській області за 2011-20 роки смертність населення від раку впала на 30%.

Нагадаємо, раніше експертиза Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції виявила низку небезпечних речовин у відходах червоного шламу Миколаївського глиноземного заводу, які негативно впливають на навколишнє природне середовище, а також життя та здоров'я людини.

ЗМІ: Смертність від раку в районі сховищ відходів МГЗ зросла на 38,6% - фото 2

У червоному шламі були виявлені миш'як, кадмій, ртуть, свинець, а також елементи алюмінію, бор, кальцій, хром, залізо, магній, сірка, стибіум, станам, ванадій, стронцій та силіцій, які становлять найбільшу небезпеку для людей.

Наприкінці 2019 року місцеві жителі ініціювали створення громадської організації "Стоп Шлам". У травні поточного року постраждалі від дій МГЗ довели в суді першої інстанції , що діяльність підприємства, а саме складування понад 47 мільйонів тонн токсичного червоного шламу, завдають непоправної шкоди екології регіону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини