Закарпаття страждає від повені

Фіксуються локальні підтоплення домогосподарств у смт Міжгір'я, селах Лозянське та Майдан.

На Закарпатті через негоду залишаються підтопленими 160 дворів, 34 житлові будинки та три приміщення трансформаторних підстанцій. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. На 6:00 ранку 6 січня підтоплення зберігаються на території Берегівського, Хустського, Рахівського, Тячівського та Мукачівського районів.

“В окремих населених пунктах через паводок фіксуємо затоплення ділянок автошляхів. Внаслідок підняття паводкових вод та поверхневого стоку було підтоплено понад 177, 38 підвалів житлових будинків, 1 підвальне приміщення ЗОШ №3 смт. В. Бичков та 3 приміщення трансформаторних підстанцій", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок зсуву та переливу води через дорогу Р-21 Долина-Хуст біля села Нижній Швидкий поблизу дамби ГЕС повністю перекрили рух. Фіксуються локальні підтоплення домогосподарств у смт Міжгір'я, селах Лозянське та Майдан.

Нагадаємо, на Закарпатті зійшло два потужні селеві потоки, які затопили населені пункти в Рахівському, Тячівському та Хустському районах. Наразі залишається підтоплено 7 підвалів, 6 будинків та 21 домогосподарство. Про це повідомили у головному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій у Закарпатській області. Також негода пошкодила дорогу міжнародного та регіонального значення. Селеві потоки зійшли на дорогу Р21 у с. Нижній Швидкий Хустського району та автодорогу національного значення Н09 у м. Рахів. Вранці рух транспорту вдалося відновити.

"В обох випадках над розчищенням дорожнього полотна від земляних мас та каміння працювала техніка фірми, яка обслуговує ці відрізки автошляхів. Наразі рух транспорту відновлено", - повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС Закарпаття.