Військові "Азова" звинуватили командира морпіхів у спробі втечі з оточеного Маріуполя

Військові кажуть, що якби не дії Баранюка, українські захисники могли б ще довго тримати оборону на правому березі Маріуполя

Військові полку "Азов", які зараз захищають Маріуполь, звинувачують командира 36-ї бригади морпіхів Володимира Баранюка, який спробував втекти з оточеного міста. Про це під час брифінгу, що відбувся на підприємстві "Азовсталь" зазначив представник розвідки управління полку "Азов" Ілля Самойленко.

Як наголосив офіцер, такий варіант дій для тих, хто захищає Маріуполь - неприйнятний - організувати втечу, адже це означає забути про військовий обов'язок та присягу, яку приймав кожен.

Представник полку "Азов" розповів, що так тут поступив командир морських піхотинців з 36-ї бригади, що не захотів виконувати поставлений наказ та хотів втікати з Маріуполя з частиною бійців та технікою, здійснивши прорив до позицій бійців ЗСУ.

"Можна спробувати втекти, як боягуз. Думати тільки про власне життя, а не про обов'язки та присягу. Саме таке сталося з командиром морпіхів 36-ї бригади. Він відмовився виконувати наказ і спробував втекти з міста з невеликою групою. Такий варіант може призвести до смерті й одна особа загинула", – заявив Самойленко.

Він зокрема дав підтвердження, що мова йде про Володимира Баранюка.

За його словами, думати, як зберегти своє життя і хапнутись навіть за коротку можливість його продовжувати, як це робив названий військовий, - "великий сором".

Адже зараз українські захисники в обложеному місті знаходяться за більш як 100 км від позицій нашої армії, тому здійснити прорив до них нереально.

Також командир полку "Азов" Денис Прокопенко пояснив, що такий маневр представника 36-ї бригади морської піхоти закінчився тим, що в місті на заводі "Ілліча" було втрачено важливі плацдарми оборони.

Прокопенко пояснив, що якби командир морських піхотинців 36-ї бригади не пішов на цей прорив із названого підприємства, захисники міста мали б можливість довгий час оборонятись на правому березі міста Маріуполь.

"Це було рішення командира 36-ї бригади полковника Баранюка, або його на це хтось підштовхнув із керівництва, мені невідомо. Але в будь-якому разі воно було абсолютно нелогічним, на заводі "Ілліча" ще досить довго можна було тримати оборону, але чому таке рішення було ухвалено, мені невідомо", - підсумував командир полку "Азов".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в "Азові" розповіли про подарунок, який не можуть дозволити собі зробити росіянам.