Головна Новини Суспільство події Відрядження на Кариби: суддя з Київщини отримав підозру у шахрайстві
commentss НОВИНИ Всі новини

Відрядження на Кариби: суддя з Київщини отримав підозру у шахрайстві

Підозру від СБУ отримав суддя-хабарник Броварського суду Київщини

16 липня 2024, 14:22
Поділіться публікацією:

Суддя Броварського міськрайонного суду Київської області, опинився в центрі гучного скандалу. Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань викрили його у шахрайстві та підробці документів, за допомогою яких він незаконно виїхав за кордон під виглядом службового відрядження. Про це повідомили в СБУ. 

Відрядження на Кариби: суддя з Київщини отримав підозру у шахрайстві

Подозрение от СБУ получил судья-взяточник Броварского суда Киевщины

Замість того, щоб займатися питаннями допомоги українським біженцям у Євросоюзі, як було зазначено у підробленому листі-запрошенні, суддя разом зі своєю співмешканкою вирушив у розкішний круїз на Карибські острови. Цей факт викликав особливе обурення громадськості, враховуючи складну ситуацію, в якій опинилися тисячі українців, змушених покинути свої домівки через війну.

Відрядження на Кариби: суддя з Київщини отримав підозру у шахрайстві - фото 2

“Суддя використав підроблений лист-запрошення для участі у конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС.  При чому насправді жодних подібних заходів у вказаній країні тоді не проводили. За матеріалами справи, отримати фіктивне запрошення фігуранту допоміг його знайомий адвокат. На підставі отриманих доказів судді та його спільнику – адвокату ‒ повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України”, — йдеться в повідомленні СБУ.

Слід зазначити, що це не перший скандал за участю судді. Раніше його було затримано на хабарі у розмірі $4 тисяч за "вирішення питання" у суді. Під час обшуків у його будинку було виявлено портрет, на якому він зображений у образі Цезаря, що викликало асоціації з подібним портретом, знайденим у маєтку колишнього генпрокурора Віктора Пшонки.

Наразі судді оголошено про підозру у шахрайстві та підробці документів. Слідство триває, і суспільство очікує справедливого покарання для посадовця.

Відрядження на Кариби: суддя з Київщини отримав підозру у шахрайстві - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/12402

Новини