Головна Новини Суспільство події Вибух у київській багатоповерхівці: чому не можуть почати демонтувати будинок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух у київській багатоповерхівці: чому не можуть почати демонтувати будинок

Під'їзд багатоповерхівки на Позняках, де в неділю стався вибух, повністю розберуть

25 червня 2020, 12:26 comments1244
Поділіться публікацією:

Почати демонтувати зруйновану секцію будинку на Позняках в Києві, де 21 червня вибухнув газ, не можуть, поки не буде проектної документації. Про це розповів заступник мера Києва Петро Пантєлєєв. Скільки часу знадобиться для оформлення всіх паперів — невідомо.

Вибух у київській багатоповерхівці: чому не можуть почати демонтувати будинок

Фото: Прес-служба МВС

Зараз у будинку, де стався вибух, зяє діра. Самі завали розібрали лише частково. Конструкції укріпили, на скільки це можливо, щоб не було повторного обвалу. А ось демонтовувати їх найближчим часом не розпочнуть, говорить заступник міського голови.

"Неможливо просто взяти і швидко його демонтувати. Це просто небезпечно. Поруч — інші будинки. Нам потрібно отримати відповідне проектне рішення. Для його розробки ми підключили профільні інститути", — розповів Пантелєєв.

Напередодні мешканцям з аварійної секції дозволили забрати деякі речі з квартир, які вціліли. Самі ж господарі всередину потрапити не змогли. У квартири на трьох нижніх поверхах заходили правоохоронці та рятувальники. За допомогою відеозв'язку господарі розповіли, звідки і що треба забрати. А ось на поверхи, які розташовані вище від епіцентру вибуху рятувальники підніматися не стали. Знаходитися там зараз дуже небезпечно.

Нагадаємо, що вибух у дев'ятиповерхівці на Позняках прогримів вранці в неділю, 21 червня. Під завалами опинилися майже десять осіб. П'ятьох з них незабаром дістали вже мертвими. За версією рятувальників, в одній з квартир вибухнув газ. Перекриття між декількома поверхами впали і зруйнували квартири на п'ятому, шостому, сьомому та восьмому поверхах.

Раніше "Коментарі" розповіли, хто з експертів у сфері ЖКГ вважає, що причиною вибуху в київській багатоповерхівці міг стати людський чинник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини