Головна Новини Суспільство події Вибух на Позняках: вирішено, що буде з будинком
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух на Позняках: вирішено, що буде з будинком

Стало відомо, що планують робити з будинком, постраждалим від вибуху в районі Позняки у Києві

26 червня 2020, 15:22 comments1040
Поділіться публікацією:

Пошкоджена вибухом багатоповерхівка в районі Позняки в Києві підлягає повному демонтажу. Про це сьогодні під час брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко.

Вибух на Позняках: вирішено, що буде з будинком

Ще раніше фахівці заявили про необхідність демонтажу будинку. Влада прислухалися до них, тому, сказав мер, будинок буде повністю демонтований.

"Вже розробляється спеціальний проект, як це зробити, щоб не відбулося нових обвалів і щоб не нашкодити сусіднім будинкам", — додав Кличко.

Крім того, спеціальна комісія зайнялася обстеженням сусідніх секцій біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 і будинку на вулиці Григоренка, 41. Як повідомив мер столиці, до роботи залучили фахівців державного підприємства "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій". В інституті заявили, що пошкоджень сусідніх секцій і дому на Григоренка, 41, які могли б призвести до їх обвалу, не виявили. Враховуючи цей висновок, штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій вирішив, що мешканці вказаних будинків можуть повернутися в свої квартири.

Причини вибуху в будинку визначить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Поки що триває експертиза, працюють правоохоронні органи.

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський вручив перші квартири постраждалим. Так, 12 постраждалих мешканців багатоповерхівки, яка вибухнула в Києві в районі Позняки, отримали квартири. Іншим мешканцям нове житло пообіцяли надати протягом місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини