Головна Новини Суспільство події Вибух газу на Позняках: рятувальники не виключають подальше руйнування будинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух газу на Позняках: рятувальники не виключають подальше руйнування будинку

Зараз фахівці роблять все можливе, щоб стабілізувати конструкцію будинку, пошкодженого в результаті вибуху газу

21 червня 2020, 17:34 comments2319
Поділіться публікацією:

На даний момент існує загроза подальшого руйнування пошкодженого вибухом будинку на Позняках в Києві. Рятувальники встановлюють спеціальні конструкції, щоб не допустити обвалу. Про це на брифінгу повідомив прес-офіцер Держслужби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, передає "РБК-Україна".

Вибух газу на Позняках: рятувальники не виключають подальше руйнування будинку

Зараз рятувальники намагаються стабілізувати конструкції пошкодженого будинку на вулиці Соломії Крушельницької.

"Встановлюються розпірки по всьому будинку для того, щоб стабілізувати конструкції цього будинку. І другий момент, на восьмому поверсі зараз встановлюються троси, теж для стабілізації конструкції, відповідно, в тому числі і пошкоджених конструкцій", — розповів він.

За попередніми даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, обвалення перекриттів житлового будинку сталося в результаті вибуху газоповітряної суміші без подальшого загоряння. Вибухова хвиля зруйнувала перекриття з 4-го по 8-й поверхи будівлі. В результаті утворився стовп диму і пилу.

За словами місцевих жителів, 17 червня в будинку проводилася повірка приладів газового обліку. У всіх мешканців зняли лічильники, а в квартирах відчувався запах газу.

Додамо, що за фактом вибуху в житловому будинку в Києві відкрито кримінальне провадження. Розслідування ведеться за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки при поводженні з газом, яке призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що ранок у столиці ознаменувався вибухом. За попередньою інформацією, в одній з київських багатоповерхівок вибухнула газоповітряна суміш. Вибух зруйнував перекриття між кількома поверхами. Інцидент стався в Дарницькому районі, на проспекті Григоренка. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини