Головна Новини Суспільство події В Україні з'явиться нова допомога від держави: хто зможе її отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явиться нова допомога від держави: хто зможе її отримати

В Україні розпочнеться новий соціальний проєкт "Рука допомоги"

8 січня 2022, 23:50 comments1146
Поділіться публікацією:

В нашій країні незабаром стартує новий соціальний проєкт "Рука допомоги".  За задумом, громадяни зможуть отримати  кошти від держави в сумі майже 95 тисяч гривень для того, аби відкрити власну справу. Про це проінформувала очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна, відповідаючи на запитання журналіста "24 каналу".

 В Україні з'явиться нова допомога від держави: хто зможе її отримати

В Україні незабаром стартує нова державна програма (фото з відкритих джерел)

За її словами, бути учасниками нового проєкту матимуть змогу люди, які не мають роботи й з малозабезпечених родин. Чиновниця наголосила, що таким чином, українці, завдяки державному фінансуванню, зможуть розпочати свій бізнес, отримати спеціальні знання, зокрема, як скласти свій бізнес-план. Проконсультуватись з фахівцями.

Щодо коштів, то це безвідсоткова допомога в розмірі 15 мінімальних зарплат, тепер ця сума складає 97, 5 тисяч гривень. Їх можна буде використати, аби придбати необхідне для бізнесу обладнання чи матеріали.

Також очільниця  Мінсоцполітики зазначила, в які терміни треба буде повернути державі отриману раніше допомогу.  І навіть назвала певну умову, за якої цього можна не робити.

Повертати соціальну допомогу в рамках проєкту "Руки допомоги" можливо в термін на 3 роки.

Запозичена в держави сума зменшуватиметься на суму коштів  податкових відрахувань від щойно створеного людиною бізнесу та соціальних внесків.

При цьому, якщо бізнес розвиватиметься добре і його організатор надасть роботу на 2 роки двом співвітчизникам, які прийдуть до нього з направленням від центру зайнятості, то йому вже буде непотрібно повертати раніше позичені кошти.

За словами Марини Лазебної, коли чиновники лише випробовували цей новий пілотний задум, то статки його учасників після одного року створення власного бізнесу становили від 30 до 120 тисяч гривень кожного місяця.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що допомогу бізнесу під час карантину.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини