В Україні рятувальники працюють в посиленому режимі роботи: відома причина

31 грудня рятувальники переходять на посилений режим несення служби

В останній день старого року фахівці рятувальної служби працюватимуть за посиленим режимом проходження служби. Це продовжуватиметься, поки в нашій країні не закінчаться новорічні свята. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Як зазначено в повідомленні, за посиленим моніторингом фахівці техногенної та пожежної безпеки працюватимуть з 09:00 31 грудня 2021 року до 09:00 4 січня 2022 року.

Особливо пильнуватимуть спеціалісти рятувальної служби об'єкти, де масово перебуватимуть люди з причини проведення новорічних святкових заходів.

Важливо, що загальна кількість долучених рятувальників у всіх регіонах нашої країни, що здійснюють цілодобове чергування – це більше 7 тисяч фахівців особового складу. В їх розпорядженні перебуває 2 тисячі найменувань пожежно-рятувальної і спеціальної техніки. Так само задіяні 26 піротехнічних розрахунків та 9 повітряних суден. Сюди входить 4 літаки та 5 вертольотів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що рятувальники розповіли, куди в Карпатах краще не йти. На новорічні свята любителям подорожувати українськими Карпатами, краще відкласти свою мандрівку до безпечних часів. Адже там до кінця року буде зберігатись високою небезпекою сходження снігових лав з вершин гір. За оприлюдненою інформацією, 30-31 грудня на високогір’ях, які розміщені в східній частині Закарпаття та 31 грудня в гірській частині Львівського регіону буде спостерігатися чимала небезпека з причини сходження снігових лавин. Саме з цієї причини тут оголошено 3 рівень небезпеки.