Головна Новини Суспільство події В Україні стартує накопичувальна пенсійна система: хто буде отримувати пенсію по-новому
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стартує накопичувальна пенсійна система: хто буде отримувати пенсію по-новому

Вона розповіла, хто буде отримувати пенсії по-новому

9 липня 2021, 19:56
Поділіться публікацією:

За словами  міністра соціальної політики Марини Лазебної, 2-й рівень пенсійної системи буде обов'язковим, але не для всіх.  Чиновниця розповіла, кого з українців обов'язково переведуть на накопичувальну пенсію. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю посадовиці "Українським новинам".

В Україні стартує накопичувальна пенсійна система: хто буде отримувати пенсію по-новому

Пенсійна реформа в Україні (фото з відкритих джерел)

  Чиновниця розповіла, хто буде частиною цієї системи. За її словами усі українці, які легально працюють, застраховані, будуть учасниками нової пенсійної системи. Тобто, кожен з них матиме свій окремий накопичувальний рахунок, де будуть зберігатися кошти, які відраховуються з їх зарплати кожного місяця.

Вона також зазначила, що міністерство  пропонувало дозволити людям, старшим 50 років, самостійно обирати, чи переходити їм на цю нову систему, але  ця пропозиція була неврахованою.

"Наше міністерство пропонувало включити до накопичувальної системи людей, які виконують важливі соціальні функції та отримують  різні види допомоги та грошового забезпечення від держави. Тобто, громадяни, які перебувають у декреті або доглядають непрацездатних рідних, вихователів дитячих будинків сімейного типу та інших", — повідомила вона.

Підкреслила, що ці люди мають низькі доходи, а через це — й маленькі пенсії.  Тому їх переведуть на накопичувальну систему.

Міністр також повідомила, що ФОПи, люди, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства теж стануть частиною цієї системи, але за власним бажанням.

Нагадаємо, що видання "Коментарі"  інформувало своїх читачів про те, що експерт пояснив, чому перенесли підвищення пенсій в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини