Головна Новини Суспільство події В Україні шахраї крадуть гроші з банківських рахунків за допомогою сім-карт: як уберегтися
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні шахраї крадуть гроші з банківських рахунків за допомогою сім-карт: як уберегтися

Даний вид шахрайства пов'язаний з абонентами, які використовують сім-карти, не прив'язані до паспорта громадянина

25 березня 2021, 12:03
Поділіться публікацією:

В Україні активізувався новий вид шахрайства: аферисти блокують і випускають заново сім-карти громадян, щоб обманом дістати кошти з банківських карт. Про деталі афери виданню OBOZREVATEL повідомив радник голови правління одного з українських банків Василь Невмержицький.

В Україні шахраї крадуть гроші з банківських рахунків за допомогою сім-карт: як уберегтися

В Україні шахраї крадуть гроші з банківських рахунків за допомогою сім-карт - фото з відкритих джерел

Представник банку стверджує, що даний вид шахрайства пов'язаний з абонентами, які використовують сім-карти, не прив'язані до паспорту громадянина.

За словами Василя Невмержицького, зловмисники телефонують абонентам, провокуючи їх на бесіди, Потім аферисти звертаються до установ мобільного зв'язку, називаючи номер, який належить іншій людині, і стверджуючи, що ця сім-карта належить їм, однак вона загублена. Для того, щоб відновити карту, співробітники представництв мобільного зв'язку пропонують "клієнтові" пройти ідентифікацію, питаючи, куди були здійснені останні дзвінки. Зловмисники називають ті номери, з яких вони самі й телефонували. Таким чином аферисти проходять перевірку і отримують доступ до вашого номера.

Повідомляється, що за допомогою номера телефону можна не тільки отримати доступ до мобільного рахунку, а й до онлайн-банкінгу, кредитних карток та інших рахунків. Василь Невмержицький вважає, що звичайний мобільний користувач не зможе самостійно чинити опір схемі обману.

Для того, щоб захистити номер телефону, фахівець рекомендує реєструвати його на паспорт. У разі, якщо сім-карта буде загублена, то відновити її можна буде, тільки маючи на руках документ.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, як не стати жертвою шахраїв під час онлайн-шопінгу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини