В Криму проблеми з водою: російська влада озвучує дивне пояснення (ВІДЕО)

Кримчани вимагають води в Криму. Влада вводить графіки скорочень постачання та поясню, що все відбувається через посуху.

Вибух на Каховській ГЕС призвів до значного скорочення постачання води до незаконно анексованого Росією Криму. Росіяни вимагають воду, а телебачення у всьому звинувачує раптову посуху. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Антона Геращенка.

Кореспондент російського підконтрольного Кремлю телеканалу "Россия 24" розповідає про те, що у 40 населених пунктах Криму, включно з Сімферополем введено обмеження на подачу води.

Причиною такого рішення російський телеканал називає зменшення води в каналах через посуху. Воду жителям окупованого Криму будуть направляти цистернами.

Прокремлівські ЗМІ не пов’язують відсутність води у Криму з підривом дамби на Каховській ГЕС. Попри це росіяни викладають відео в соцмережах на яких скаржаться на погану якість води, демонструють бруд та зелений слиз, який тече з крана. Окрім того, деякі мешканці Криму виходять на вулиці та скандують "дайте води".

Нагадаймо, що 6 червня російські військові підірвали дамбу на Каховській ГЕС. Наслідком таких дій було підтоплення населених пунктів нижче Каховського водосховище. Україна повідомляє, що через катастрофу в зоні ризику знаходяться 80 населених пунктів, де потребують евакуації десятки тисяч українців. Супутникові знімки зафіксували наслідки катастрофи. На оприлюднених фото видно Каховську ГЕС та населенні пункти до та після руйнування дамби.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Червоний хрест попереджає про серйозну небезпеку через підрив ГЕС.

Також "Коментарі" писали, що представник РФ у ООН Небензя виступив з цинічною доповіддю на Раді Безпеки ООН щодо винних у підриві Каховської ГЕС.