В Бразилії дирижабль впав на житлові будинки: в мережу потрапило відео інциденту

Футбольний клуб "Сан-Паулу" орендував дирижабль для агітації перед важливим матчем, однак той упав на будинки під час тестового польоту.

25 вересня у Бразилії сталося несподіване повітряне зіткнення: дирижабль, орендований футбольною командою "Сан-Паулу" врізався в житлові будинки в районі Осаско, що в передмісті міста Сан-Паулу. Інцидент стався під час тестового польоту перед важливим матчем Кубка Лібертадорес між клубами "Сан-Паулу" та "Ботафого".

Дирижабль рухався з муніципалітету Карапікуїба, коли о 12:06 за місцевим часом впав на житлові будинки. На щастя, інцидент не призвів до серйозних жертв. Єдиною постраждалою особою виявився пілот, ім’я якого не розголошується. Його швидко витягнули з кабіни й доставили до місцевої лікарні для надання медичної допомоги. Про стан пілота на цей момент не повідомляється.

Відео з аварією дирижабля в Бразилії потрапило в мережу.

Місцеві служби надзвичайних ситуацій одразу розпочали роботу на місці події. Пожежники повідомили, що очікують на вимкнення електропостачання для безпечної роботи з усуненням уламків дирижабля з місця аварії. Водночас Центр розслідування та запобігання авіаційним подіям Бразилії направив слідчих для збору даних і розслідування причин катастрофи.

Футбольний клуб "Сан-Паулу" у своїй офіційній заяві зазначив, що дирижабль мав здійснити політ над стадіоном "Морумбі" та прилеглими районами, але несподівана аварія перервала ці плани.

"Літак проходив випробування сьогодні вранці в рамках підготовки до нічного польоту, попередньо дозволеного ANAC (Національне агентство цивільної авіації), який був запланований для польоту над стадіоном. На щастя, обійшлося без серйозних травм і клуб надає всю необхідну підтримку екіпажу та іншим причетним", - повідомила пресслужба клубу "Сан-Паулу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про аварію у Франції, де розбилось два винищувачі.