Головна Новини Суспільство події Українців лякають відключенням води та світла на три тижні: чи це правда
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців лякають відключенням води та світла на три тижні: чи це правда

Такі фейки поширюються для того, щоб створити паніку серед населення

сьогодні, 10:47
Поділіться публікацією:

Українці почали отримувати повідомлення нібито від ДСНС про начебто серйозні перебої з електроенергією та водопостачанням у Сумській області. Причиною такою ситуації, як йдеться у повідомленнях, є російські авіаудари. І нібито через це відключать світло та воду на три тижні. Однак це фейк. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації. 

Українців лякають відключенням води та світла на три тижні: чи це правда

Ілюстративне фото

У повідомленнях також закликають жителів області придбати все необхідне “для життя в екстрених умовах”.

“Верифікувавши інформацію в ДСНС України, Центр повідомляє, що подібні повідомлення є фейковими, а ДСНС не займалася такою розсилкою. Крім того, акаунти, з яких надсилаються ці повідомлення, видаляються через декілька годин, що вказує на організовану дезінформаційну кампанію”, — повідомили про результати перевірки у ЦПД.

У центрі зазначають, що такі фейки поширюються для того, щоб створити паніку серед населення, викликати недовіру до офіційних джерел та дезорієнтувати українців у період війни.

“Довіряйте лише перевіреним офіційним джерелам інформації та ігноруйте непідтверджені повідомлення з неперевірених акаунтів”, — звернулися до громадян у Центрі протидії дезінформації. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні знову прогнозують підвищення тарифів на електроенергію. Відповідну постанову готує Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Які зміни в тарифах на електроенергію планують ввести та коли запровадять зміни, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини