Учитель принизила ученицю через те, що дівчинка відповіла їй українською мовою

За інформацією очевидців, інцидент стався минулого тижня - вчитель з малювання вилаяла ученицю, яка забула взяти альбом на урок малювання через несталий розклад і відповіла на її питання українською мовою

Кричущий випадок прояву неповаги вчителя до учня й української мови стався днями в гімназії № 4 м. Одеси. На жаль, редакція не може сказати скільки років дитині або в якому класі вона навчається, але судячи по аудіозаписи зі смарт-годин, представленій нижче - дівчинка - учениця молодшої школи.

З аудіозапису чути, що як тільки дитина заговорила українською, у вчителя це викликало агресію.

"Якщо вона говорить українською, це означає, вона ставить себе вище ніж ми. Вона зверху, а ми знизу! ", - коментує педагог відповідь дитини, таким чином маніпулюючи дитячим колективом і налаштовуючи його проти дівчинки.

"Вона нічого з собою не взяла, а права качає тут, мовою тут буде прикриватися мені! Причому тут мова, якщо мізки потрібно мати?" - продовжує вимовляти дитині вчитель, не звертаючи уваги на те, що дівчинка вже плаче.

"Ми всі знаємо тут українську мову! Але не потрібно цим виділятися! На перший раз я тебе прощаю", - на завершення говорить викладач, а потім починає заспокоювати дитину.

Інцидент викликав резонанс в соцмережах, в результаті чого інформація дійшла до Департаменту освіти та науки Одеської області. Реакція була негайною - вчителя було звільнена. Про це повідомляє Директор департаменту Олена Буйневич на своїй сторінці в Facebook.

"Поведінка вчителя безумовно несумісна з діяльністю в установі освіти. Директором прийнято рішення про звільнення на підставі ст.41, п.3 "Вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи", - написано в повідомленні.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Україні хочуть перевести школи на дистанційне навчання в прийдешні два тижні.