У Запорізькій області від обстрілів окупантів постраждали діти

Хлопчик отримав скальповану рану носа, а дівчинка - вогнепальне поранення грудної клітини

В Запорізькій області під час ворожого обстрілу були поранені двоє дітей 2009-го року народження. Про це інформує в Telegram-каналі пресслужба Національної поліції України.

За оприлюдненою інформацією зазначено, що 26 березня після 22.00 до Запорізької обласної дитячої лікарні привезли потерпілих - хлопця та дівчину, яким виповнилось лише 13 років. Вони – мешканці міста Гуляйполе.

"Неповнолітні постраждали від вибухової хвилі під час обстрілу та вибуху у сусідньому житловому будинку. Хлопчик отримав скальповану рану носа, а дівчинка - вогнепальне поранення грудної клітини", - зазначено в інформації.

Потерпілим підліткам вже надали кваліфіковану медичну допомогу.

Представники слідства в місцевій поліції порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".

Представники місцевої поліції зазначають, що не пробачать окупантам страждань, які вони причиняють дітям. Після перемоги у війні, російські воєнні злочинці обов'язково відповідатимуть за свої варварські дії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що з початку війни російські окупанти обстріляли 63 лікарні. З початку широкомасштабного вторгнення Росії на територію України від обстрілу окупантів загинули п'ятеро медиків. Російські загарбники також обстріляли 63 лікарні в Україні. Про це у телеефірі повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. За його словами, у тих регіонах, де не відбуваються активні бойові дії, ситуація з лікарнями, їх забезпеченням залишається під контролем міністерства.