У Закарпатській області другий день поспіль фіксують землетрус

14 січня у Закарпатській області зафіксували землетрус

В п’ятницю, 14 січня на Закарпатті відбувся землетрус. За інформацією фахівців, магнітуда поштовхів всередині земної кори дорівнювала 1,3 бала за шкалою Ріхтера. Про це інформує на своєму сайті національний Головний центр спеціального контролю.

Як повідомляють українські сейсмологи, епіцентр цього явища знаходиться в 12 км в східному напрямку від обласного центру Закарпаття - міста Ужгорода. Встановлена глибина - 2 км.

В чинній класифікації землетрусів, він з розряду не відчутних.

При цьому, останній підземний поштовх в цьому регіоні був зареєстрований вчора, 13 січня. Встановлена магнітуда поштовхів всередині земної кори минулого четверга була більшою і дорівнювала 1,5 бала.

За інформацією Головного центра спеціального контролю, за останні два роки в місцевостях неподалік обласного центру Закарпаття – міста Ужгород були зареєстровані 6 землетрусів.

Як стверджують фахівці цієї структури, найбільш потужні поштовхи в товщі земних надр Закарпатської області мали місце 19 квітня та через тиждень - 27 квітня 2020 року із встановленими магнітудами 3,1 та 3,2 бала відповідно.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що сейсмолог розповів, чому в Україні стало більше землетрусів. Те, що плити земної кори в межах нашої держави часто трясе – це звична річ. А відбуваються вони частіше в одних регіонах світу, ніж в інших, з тої причини, що постійно перебувають в русі плити земної кори. Де вони дуже активні, землю трясе часто і дуже потужно.Сергій Вербицький зауважив, що земні поштовхи на території нашої країни відбуваються часто і досить великої сили. Ми просто це не відчуваємо.