Головна Новини Суспільство події У психоневрологічному інтернаті працівниця побила підопічну
commentss НОВИНИ Всі новини

У психоневрологічному інтернаті працівниця побила підопічну

Побиття підопічної інтернату в Коломиї: у потерпілої виявили синці

сьогодні, 15:01
Поділіться публікацією:

У жіночому психоневрологічному інтернаті у Коломиї працівниця закладу, ймовірно, побила підопічну. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, інформує портал "Коментарі".

У психоневрологічному інтернаті працівниця побила підопічну

Іллюстративне фото

Відповідна інформація надійшла до Представництва омбудсмена в Івано-Франківській області. Представниця Лубінця Євгенія Мнишенко спільно з командою виїхала на місце події, де під час відвідування закладу були перевірені умови перебування підопічних в інтернаті на дотримання прав людини.

Також Мнишенко поспілкувалася з керівництвом закладу та потерпілою, у якої виявили великі синці в області спини та боків.

У психоневрологічному інтернаті працівниця побила підопічну - фото 2

Як результат – випадок справді зафіксували, викликали працівників поліції. Внаслідок чого було відкрите кримінальне провадження та внісені дані в ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального Кодексу України, а саме: умисне легке тілесне ушкодження. Наразі розпочате досудове розслідування, обставини вчинення злочину з’ясовуються.

Лубінець повідомив, що адміністрація закладу, довідавшись про інцидент, вжила заходів для усунення працівниці, яка побила підопічну, проводиться службове розслідування. 

"Наголошу, що ніхто не повинен бути підданий жорстокому поводженню чи покаранню! А якщо, на жаль, подібне трапилося – відразу повинна бути миттєва реакція державних органів, а винні – притягнуті до відповідальності!" – наголосив омбудсмен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Судитимуть керівництво виправної колонії, за наказом якого катували засуджених

Побори та катування в установі виконання покарань здійснювались протягом 2016-2020 років. Керівництво запровадило цілу процедуру катування засуджених, які відбували покарання у колонії, та вимагання у них та їхніх рідних грошей. Безпосередньо катуванням займались інші засуджені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини