У МВС розповіли про замовників замаху на Лещенка: хто хотів вбити міністра агрополітики

Справа була пов'язана безпосередньо з діяльністю Лещенка у 2018 році

В МВС нашої країни відбулась пресконференція міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який повідомив, що правоохоронці попередили замах на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка. Про це інформує УНІАН.

За словами очільника силового відомства, замовником злочину виступав громадянин США та його спільниця з нашої країни.

Зокрема, цих злочинів мало бути два. Спочатку замовники захотіли прибрати одного мешканця України. І вже пізніше – Лещенка.

Влітку Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції за своїми каналами отримав інформацію, що мешканка країни розшукує найманого вбивцю, аби вчинити замовний злочин.

Вона, за оперативним задумом Нацполіції, спілкувалась з людиною, яка виконувала роль замовного вбивці. Виявилось, що в цій історії був ще один замовник – мешканець Америки.

Саме американець хотів прибрати іншого мешканця, що працював колектором і вибивав борги з його колишнього ділового партнера. Він отримав чималу суму - 150 тисяч доларів, які так і не віддав американському замовнику. Тому він вирішив за це позбавити його життя.

Поліціянти зробили імітацію викрадення клієнта, якого мали вбити і переховали його в одному з заміських помешкань

Двоє замовників, в тому числі іноземець зі США, приїхали, щоб пересвідчились, що цей злочин здійснено.

Монастирський сказав, що вбивство було імітовано, а замовники навіть отримали відео з поховання, щоб пересвідчитись в реальній роботі найманого вбивці.

Згодом замовники звернулись до найманого вбивці з новим задумом – щоб усунути тепер Лещенка, який мав перед ними ніби уявні борги ще з 2018 року, і майно, яке їх зацікавило, коли вони займались бізнесом.

Під час зустрічі уявний кілер отримав завдаток в сумі 20 тисяч доларів для його реалізації. Як проінформував міністр, злочин мав бути реалізований, після того, як американський замовник повернеться додому.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про замах на Шефіра: реконструкцію подій показали на відео.