У Львові медики вимагають запровадити жорсткий карантин: навіщо (ВІДЕО)

Через 10 днів не буде місць для госпіталізації пацієнтів, зазначили лікарі.

Очільники львівських медичних закладів, де лікують хворих на коронавірус, ставлять вимогу перед місцевими управлінцями ввести на території регіону жорсткий карантин, тому що у ковідних відділеннях вже швидко не буде вільних ліжок. Про це вони сказали під час пресконференції. Про це повідомляє УНІАН.

Як повідомила керівниця Львівського міського відділу охорони здоров’я Леся Кобецька, в місті критична ситуація зі спалахом коронавірусу.

Вона звернулась до всіх містян, членів міської та регіональної комісії з питань ТЕБ та надзвичайних ситуацій, аби вони разом окреслили заходи, що призведуть до зменшення рівня захворюваності. Адже через якийсь тиждень не буде де розміщати інфікованих городян. І навела сумну статистику. З 98 наявних апаратів ШВЛ, їх 70% вже залучені. Медичні працівники знаходяться в стані виснаження, саме тому мають бути введені жорстокі правила карантину.

Як зазначила керівниця, кисень для важко хворих у місті є.

Зараз найбільш заповнений місцевий клінічний заклад швидкої допомоги. Як розповів медичний керівник з питань анестезіологічної діяльності Іван Міськів, сьогодні тут знаходиться 427 хворих львів’ян, 40 з них виходжують за допомогою апаратів ШВЛ, ще 44 важких містян рятують у відділенні реанімації.

За його словами, ріст хвороби щораз більший. Серед інфікованих, яких виходжують лікарі, дуже мало щеплених містян. Ми не будемо мати де розмістити нових хворих вже через тиждень,- підсумував керівник львівських анестезіологів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що у Львові поліцейський перевіряв кафе без власного COVID-сертифікату.