У Львові інфекція "вбила" 8-річну дівчинку

Остаточні причини смерті 8-річної дівчинки на Львівщині, встановить експертиза

На Львівщині, в обласному інфекційному медичному закладі пішла з життя 8-річна малючка. Лікарі мають підозру, що їх пацієнтка захворіла на менінгококову інфекцію. Про це інформує Тvoemisto.tv, оприлюднивши коментар очільника цього закладу Сергія Федоренка.

За його словами, очевидно хвору довгий час лікували самотужки, потім завезли в "Охматдит", вже коли пацієнтка була в дуже важкому стані, шпиталізували в інфекційний заклад. Просто в реанімаційне відділення.

Як наголосив головлікар, малючка мала судоми та в неї відбулись зміни на шкірі.

Він зазначив, що дівчинку лікарі не змогли порятувати. Менінгококова інфекція у неї не підтвердилась, але медики в цьому випадку підозрюють цей важкий недуг. Про остаточну причину смерті малючки дадуть висновок експерти.

Важливо, що менінгокок – один з кількох видів бактерій, що призводить до бактеріального менінгіту.

Менінгококова інфекція можлива в малюків, старших людей, що мають несталий імунітет. Менінгокок може перейти від одного хворого до іншого за допомогою повітряно-крапельного шляху через слину або мокроту. Це можливо під час кашлю хворого чи поцілунку, або спільного проживання з хворою людиною.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Львівській області 2-річна дівчинка залишилася без трьох пальців.У Львівській області, в містечку Новояворівськ дворічна малючка працювала з матір’ю на кухні і всадила руку в електром’ясорубку. На жаль, лікарям довелось видалити їй три пальчики. За інформацією рятувальної служби, ввечері їх фахівці отримали терміновий виклик про допомогу з Новояворівського медичного закладу. Саме туди госпіталізували маленьку городянку із затиснутою рукою в побутовому приладі.