У Львівському ТЦК пояснили відео з наїздом автомобіля працівників військкомату на велосипедиста

Служба зв’язків з громадськістю Львівського обласного ТЦК відреагувала на інцидент зі велосипедистом, якого зупинив автомобіль військовослужбовців.

В мережу потрапило відео на якому автомобіль працівників ТЦК переслідує велосипедиста та у спробі перегородити дорогу різко повертає, спричинивши незначне ДТП, у якому велосипедист впав, проте піднявся і втік від працівників військкомату. На інцидент відреагували у Львівському обласному ТЦК та СП.

Служба зв’язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП пояснила ситуацію щодо інциденту на відео, яке поширилось у соціальних мережах за участю велосипедиста та працівників ТЦК.

"На прохання військовослужбовців РТЦК пред'явити документи, громадянин почав викрикувати нецензурну лексику, ображати військовослужбовців, поводитися зухвало і агресивно. Далі громадянин почав втікати на велосипеді", - описують початок інциденту у ТЦК.

Працівники ТЦК були переведені до військкомату після участі в бойових діях та "не справившись з емоціями" намагались схопити велосипедиста, додають у ТЦК.

"Військовослужбовці, які були задіяні в групі оповіщення, є учасниками бойових дій і на службу в РТЦК переведені з бойових частин. Не справившись з емоціями, вирішили переслідувати втікача. Відтак догнали й намагалися перегородити йому шлях. Однак тому вдалося втекти", - пояснили в ТЦК.

У Львівському обласному ТЦК наголосили, що чоловіки призовного віку мають при собі носити відповідні документи, які потрібно показати на прохання працівників ТЦК або поліції. Крім того, ТЦК попередили, що за перешкоджання їх діяльності можна отримати 5-8 років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Закарпатті працівники ТЦК намагались мобілізувати крішнаїтів.

Також "Коментарі" писали про реакцію Чернівецького ТЦК на інформацію про викрадення волонтера.