У Києві підпалили відділення "Укрпошти": причиною може бути роздача повісток

Такі диверсії почалися після початку видачі повісток поштою

У Києві підпалили два відділення "Укрпошти". Невідомі облили мазутом двері відділень у двох районах столиці та запалили. Про інцидент повідомив письменник Андрій Кокотюха у неділю ввечері, 27 жовтня.

Він зазначив, що ймовірною причиною підпалу може бути те, що пошта носить повістки ТЦК.

"Я не знаю, як поштарі про це дізналися. Можливо, було якесь попередження. Можливо, одна з версій. Але доки пошта не носила повісток - підпалів справді не було", – зробив висновки письменник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У ТЦК пояснили, хто і як визначає "щасливчиків", яким надсилають повістки поштою

Списки тих, хто насамперед може отримати повістки поштою, формує не територіальний центр комплектування. Певні алгоритми щодо внесення певних військовозобов'язаних до списків оповіщення створюються з ініціативи Міністерства оборони. Тобто, конкретно вони вибирають за допомогою засобів системи "Оберіг" хто підлягатиме оповіщенню. Таким чином, це працює. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі телемарафону розповів начальник адміністративного відділу районного територіального центру комплектування (РТЦК) у місті Києві Олег Коротченко.

Представник РТЦК зазначив, що фахівці ТЦК працюють на безпосередньому рівні виконання – вони формують сам документ.

"До нашої компетенції входить фактично тільки сформувати ці повістки. Зафіксувати їх або затвердити електронним підписом і тоді вже вони вирушають до адресата певним ланцюгом", — наголосив він. Олег Коротченко додав, що за попередньо проведеним аналізом на місцях, зараз через "Укрпошту" отримують повістки та особи, які провели уточнення даних, у тому числі через Резерв, так і ті, хто не був у ТЦК та СП.