Головна Новини Суспільство події У Гані стався вибух, який зруйнував сотні будинків и забрав життя щонайменше 17 людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гані стався вибух, який зруйнував сотні будинків и забрав життя щонайменше 17 людей

Щонайменше 17 людей загинули в результаті вибуху в шахтарському регіоні Гани

21 січня 2022, 10:24
Поділіться публікацією:

У четвер, 20 січня, у сільському західному регіоні Гани вибух зруйнував сотні будівель і забрав життя щонайменше 17 жителів, коли вантажівка, яка перевозила вибухівку до золотої копальні, зіткнулася з мотоциклом. Про це повідомляє Reuters.

У Гані стався вибух, який зруйнував сотні будинків и забрав життя щонайменше 17 людей

Зруйновані будинки в результаті вибуху - фото з відкритих джерел

Неперевірені відео, опубліковані в місцевих ЗМІ, показують велике тліюче місце вибуху, на якому будівлі перетворилися на купи дерева, цегли та металу.

Щонайменше 17 людей загинули та 59 отримали поранення в результаті вибуху в західній Гані, повідомив міністр земель і природних ресурсів Самуель Джинапор.

На одному відео видно два тіла, зім'яті на землі, вкриті пилом. На фотографії, якою поділився член місцевої ради, видно глибоку воронку в епіцентрі вибуху.

Седжі Саджі Амедону, заступник генерального директора Національної організації з ліквідації наслідків стихійних лих, сказав, що було знищено 500 будівель. Регіональний співробітник МНС повідомив місцевим ЗМІ, що бачив 10 трупів.

"Громадським було рекомендовано виїхати з району до сусідніх міст для їхньої безпеки, поки тривають заходи з відновлення", – йдеться у повідомленні поліції.

Поліція повідомила, що сусідні міста попросили відкрити громадські місця, включаючи класи та церкви, для тих, хто вижив.

Вибух стався в Апіате між містами Богосо і Боуді, коли мотоцикл заїхав під вантажівку з вибухівкою, що належить компанії Maxam, яка прямувала до золотого рудника Чірано, яким керує компанія Kinross з Торонто.

Речник Kinross підтвердив інцидент, сказавши, що він стався за 140 кілометрів (87 миль) від шахти.

Спочатку поліція заявила, що вибухівка надходила з золотого рудника Тарква, яким керує розташована в Йоганнесбурзі Gold Fields, але речник Gold Fields сказав, що поставка була здійснена від вибухотехнічної компанії в місті Тарква, а не від шахти Тарква. 

Президент Гани Нана Акуфо-Аддо написав у Твіттері, що його поінформували про інцидент і підтвердив, що були загиблі.

"Це справді... трагічний випадок, і я від імені уряду висловлюю глибокі співчуття сім'ям загиблих", — сказав президент Гани.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Афганістані прогримів потужний вибух біля будівлі школи: загинули діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини